Trinidad Moruga Scorpion
Trinidad Moruga Scorpion, často označována jen jako Moruga Scorpion, je odrůda chilli papričky známá pro svou extrémní pikantnost. Základní informace o Moruga Scorpion:
Moruga Scorpion pochází z oblasti Moruga v Trinidadu a Tobagu, karibské zemi. Získala slávu pro svou výjimečnou úroveň tepla.
Moruga Scorpion si po určitou dobu držel titul nejpálivější chilli papričky na světě a může se pochlubit počtem Scoville Heat Unit (SHU), které může přesáhnout 2 miliony. Je však důležité si uvědomit, že úroveň pálivosti se může lišit v závislosti na podmínkách pěstování.
Moruga Scorpion je charakteristická svou vrásčitou a důlkovanou kůží. Papričky jsou typicky červené nebo čokoládově hnědé když jsou zralé a mají tvar podobný jiným scorpion paprikám, s tenkým špičatým ocáskem.
Navzdory brutální pálivosti má Moruga Scorpion ovocnou a poněkud květinovou chuť. Ocenit její plnou chuť však bude pro většinu lidí velkou výzvou, kvůli extrémní pálivosti této papriky.
Podobně jako jiné super-pálivé chilli papričky se Moruga Scorpion při vaření používá střídmě kvůli svému intenzivnímu teplu. Často se přidává do pálivých omáček, sals a kořeněných jídel, aby jim dodala pořádné grády.
Moruga Scorpion získala ocenění v roce 2012, kdy byla krátce držitelem Guinessovy knihy rekordů pro nejpálivější chilli papričku na světě.
V Trinidadu a Tobagu se stala Moruga Scorpion zdrojem hrdosti a její pěstování je součástí místní zemědělské krajiny. Jsou na svoji papričku hrdí a oslavují ji v regionálních kulinářských akcích a soutěžích.
Stejně jako u jiných extrémně pálivých paprik vyžaduje manipulace s Moruga Scorpion opatrnost. Doporučujeme nosit rukavice a je třeba dávat pozor, aby nedošlo ke kontaktu s citlivými oblastmi, protože olej z takto pálivé papričky může podráždit kůži.
Omáčky co obsahují Trinidad Moruga Scorpion koupíte zde.